tiistai 25. joulukuuta 2012

Sittenkin Rautavedelle

Suunnitelmat menivätkin sitten täysin uusiksi, kun Rasmus halusi lähteä tänään pilkille. Välipäivä piti olla mutta eipä sitten. Paikka mietittiin edellisiltana, ja päädyttiin Rautaveteen. Teki mieli kokeilla miten Rautaveden ahven syö kun Pyhäjärvi alkoi jo tympiä vaikean eilisen jälkeen. Pilkittiin melko lailla valoisimpaan aikaan 3,5 tuntia. Huomisen suunnitelmatkin muuttuivat sen verran, että kisa vaihtuu hupipilkintään.

Alkunäkymät olivat tänään vaikeat, sillä yhtä moottorikelkkajälkeä lukuunottamatta minkäänlaisia lumettomia tai vähälumisia paikkoja ei ollut vaan kaikkialla tuntui olevan tasainen noin 15-20cm lumipeite.

Tästä moottorikelkkajäljestä aloitin, mutta ensimmäisellä reiällä oli turhankin syvää, aika lailla 6 metriä. Siitä tuli kuitenkin pohjasta hieman alle 100g ahven morrilla. Siirryin moottorikelkkauraa edespäin ja kokeilin toista reikää. Morrilla tuli melko nopeasti pohjasta kaksi noin 200g ahventa, vaikka vettä oli alla vain 2 metriä. Siihen hiljeni, mutta tasapainolla taisin saada välivedestä tai heti jään alta vielä 6 ahventa, isoinkin oli tosin vain noin 100g. Rasmus kokeili lähialuetta saaden yhden 200g ahvenen, mutta ei muuta. Itsekään en saanut tuon reiän jälkeen koko alueelta yhtikäs mitään.

Päätettiin siirtyä pari sataa metriä toiseen paikkaan josta ennenkin on kalaa tullut, ja Rasmus alkoi heti nostamaan ahvenia jäälle samasta reiästä. Tämäkin reikä oli kyseisellä moottorikelkkajäljellä/laikulla, joten valo oli siihen vähän kaloja houkutellut. Itse rei'itin ahkerasti lähiympäristöä, tehden enempi vähempi hyviä reikiä. Parhaista rei'istä tuli muutama yli 100g ahven, mutta ei mistään kovin montaa. Kalaa oli kuitenkin noin puolissa rei'istä joita tein niin sitä jonkun verran kertyi. Rasmus onki koko päivän samalla morrilla ja samalla reiällä siitä asti kun alkoi kalaa saamaan. Välillä oli taukoja ettei kalaa tullut, mutta aina sitä kalaa alkoi nousta uudelleen ja uudelleen. Yhdessä välissä ylös nousi haukikin ja ahvenen tulo tyssäsi hetkeksi.

Itse ongin morrilla pohjasta, ja tasurilla pohjasta pintaan. Kaikki tasurilla tulleet ahvenet nousivat välivedestä tai heti jään alta, kun taas morrilla ei tahtonut kovin ylhäältä pohjasta saada kaloja. Toisaalta pohjassa ahven oli isompaa, suurin välivesikala/tasurikala jäi noin 150 grammaan. Loppuaikana en enää viitsinyt tasuria uittaa kun morri jälleen kerran tuntui vain olevan tehokkaampi.

Tällä samalla alueella oltiin koko loppuaika, ja lopputulos oli se, että Rasmukselle kertyi noin 8kg ahventa, joista yli 150g ahvenia noin 4 kiloa. Itsellä oli viitisen kiloa yli 100g ahvenia, ja 9kpl yli 200g ahvenia suurimman ollessa vähän yli 300g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti