sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Nokian Pyhäjärvellä

Pyhäjärvellä tuli käväistyä tekemässä reilun 2 tunnin pilkkisessio tutulla paikalla, josta toissatalvena tuli erityisen hyvin 100g+ ahventa, mutta viime talvena oli hiljaista.

Hiljaista piteli nytkin alkuun, sillä noin 20 ensimmäistä reikää antoivat ainoastaan kaksi kiiskeä. Ahvenista ei ollut minkäänlaisia havaintoja. Kokeilin erästä syvän reunaa n. 6-7m syvyydessä, ja tarkoitus oli etsiä lähistöllä oleva matalampi kohta, jossa on vettä noin 5 metriä.

Lopulta tämä 5 metrin syvyinen kohta löytyi, ja välittömästi yli 100g ahven morrissa kiinni, laskin uudestaan ja matkalta jo vietiin jälleen morria. Vaihdoin Karismaxin tasapainoon, ja sain ihan kohtuullista tahtia ahvenia, tosin joka toinen oli alle 70g. Kovin montaa kalaa ei tullut, ja vaihdoin jälleen morriin ja syönti parani selvästi. Valtaosa ahvenista tosin oli kokoluokkaa noin 30g, mutta sekaan tuli jokusia isompiakin.

Kairailin lähialueelle muutaman reiän lisää, mutta niistä vain matalimpaan osunut antoi enemmän kuin 2 ahventa, siitä taisi tulla 3-4 yli 100g ahventa pikkuahventen lisäksi. Pientä ahventa tuli morrilla koko ajan, mutta ketjupilkkiin se ei tuntunut oikein ottavan. Melko äkkiä kädet oli sen verran jäässä ettei touhusta tullut yhtään mitään ja lähdin pois oikeastaan täydeltä syönniltä, tosin pieniä ahvenia oli tullut jo ainakin 15kpl peräkkäin ilman merkkiä suuremmista.

Kotona erottelin ahvenet ja filekokoa eli tässä tapauksessa yli 70g ahvenia oli 3,1 kiloa ja pienempiä 2,6 kiloa. Alle 20g ahvenia ei silti tainnut olla kuin korkeintaan pari. Suurin ahven oli 406g joten tämän kauden ennätys parantui kolmannen kerran neljän pilkkikerran sisään. Seuraavaksi suurimmat olivat 2x277g ja sen jälkeen putosi noin 200g kokoluokkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti