keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Roismalanlahti 19.12

Vielä tuli tosiaan kolmantena päivänä peräkkäin pilkittyä samoilla vesillä. Tällä kertaa otin enemmänkin kaikki tai ei mitään taktiikan ja päätin yrittää "keskellä" selkää melkein koko ajan isompien ahventen toivossa. Tänään olin järvellä vasta 11 aikaan, sillä kahtena aiempanakin päivänä kala oli ollut todella huonolla syönnillä vielä aamusta. Lähtörannasta kokeilin aluksi muutaman reiän, ja sain yhden yli 100g ahvenen ja muutaman pienen - ei hyvä. Samoilla rei'illä oli kuitenkin edellisenä iltana ihan hyvää pikkuahvenen tuloa.

Suuntasin selälle samoille paikoille mistä eilen sain vähät ruokakalani, ja nyt niistä tulikin paremmin filekalaa kuin eilen. 7-8 reikää kairasin aluksi vähälumisimpiin kohtiin ja kaikista paitsi kahdesta sain vähintään yhden yli 100g ahvenen. Morritteluksi se tosin taas meni. Pystyllä ja tasurillakin toki kaloja sain, mutta morriin vaan otti niin paljon paremmin että päätin onkia sillä ainakin niin kauan kunnes parempaa syöntiä on havaittavissa. Kovin kauaa ei kalaa kuitenkaan tullut, ja vanhoista rei'istäkin sain ensi yrittämisen jälkeen vain pari hieman isompaa ahventa. Kairailin loppuun vielä joitakin uusia reikiä, mutta niistä tuli kalaa korkeintaan joka toisesta, eikä kaikista niistäkään tullut yli 100-grammaisia. Syönti tuntui yksinkertaisesti loppuneen, juuri päin vastoin kuin kahtena edellisenä päivänä. Sekä maanantaina että tiistaina syönti oli parhaimmillaan klo 14 aikoihin, mutta nyt se tuntui loppuvan jo puoli 2 aikaan päivällä.

Puoli kolmen jälkeen nousi päivän viimeinen yli 150g ahvenen, ja mokomasta onnistuin saamaan kiduskannenluusta melko syvän viiltohaavan peukalon päähän. Hetken annoin veren valua, mutta sitten tajusin että saattaahan jossain taskussa laastariakin olla, ja niin sieltä löytyi juuri sopivasti 2 laastaria. Kyllä laastariakin olisi hyvä olla mukana joka kerta, itsellä ainakin kerran tai pari talvessa sormenpää aukeaa kiduskannenluusta tulleesta osumasta.

Lähtörannasta kokeilin lopuksi vielä muutaman reiän, mutta vain pari pikkusinttiä ylös. Syönti yksinkertaisesti loppui tänään aiemmin kuin edellisinä päivinä. Pitää varmaan ensi kerralla olla koko päivä ettei jää mahdollinen syöntihetki sivu suun...mutta aika tasan 10 kiloa ahventa tänään kertyi, joista puolet tulivat klo 11.30-12.30. Ahvenista noin 6 kiloa oli 70-300g kokoluokkaa ja loput pääosin 20-60g. Alle 20g ahvenia ei juurikaan tullut.

Keskiviikon saalista, fileerauslaudalla olevista isoin 338g ja pienin n. 260g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti