keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Syönnit lähes nollassa

Auringon nousun aikaan pääsin jo pilkkipaikalleni, eräälle pienelle järvelle Vammalassa. Kyseisestä paikasta olin edellisillä pilkintäkerroilla saanut 13kg ja 15kg ahvensaaliit, mutta nämä saaliit tulivat kevätjäillä. Ensijäillä tuolla aikaisemmat saaliini ovat vaihdelleet muutamasta sadasta grammasta noin 5 kiloon.

Järvessä on vain yksi syvempi alue, jossa on 2-4m vettä. Muuten kaikkialla on alle 2m syvää. Tuosta syvimmästä montusta joskus tuli selvästi parhaiten ensijäillä, mutta nyt oli aivan eri meininki. Näkösyvyyttä oli vain 15-20cm, lunta jäällä pari senttiä ja jäätä 8-22cm. Sen verran huono näkyvyys oli veden alla että eipä tuosta montusta tullut nyt nyppyäkään. Tilanne ei tosin juuri parantunut siirryttäessä matalampaan veteen vaan 2,5 tunnin saldo oli 3 ahventa ja sain tarpeekseni. Tuossa vaiheessa oli pilkittyjä reikiä takana noin 70kpl. Kaksi ahventa oli 100-150g ja ne nousivat morrilla 1,5m vedestä, yksi noin 60g tuli vain puolen metrin vedestä kaislojen seasta. Pystypilkkiin en saanut kalahavaintoja.

Siirryin seuraavalle pikkujärvelle, josta olen aikaisemmin saanut ahventa joka kerta noin kilo/tunti vauhtia. Menin suoraan alueelle josta olen aiemmin parhaiten saanut ja tein siihen reiluin välein 5 reikää. Yhdestä reiästä pari pikkuahventa ja muuten ei mitään. Vähän turhan hiljaista. Tulin siihen tulokseen että vedet viilenivät aivan liikaa pikkujärvillä ennen jäätymistä; olihan nuo järvet ohuessa jäässä olleet jo kahdesti aiemmin. Aika lailla päätin että näille järville palaan aikaisintaan maaliskuun lopulla. Sama koskee muutenkin pikkujärviä ainakin jos niihin kertyy yli 5cm lumikerros parin viikon sisään.

Siirryin Nokian Pyhäjärven Riihilahdelle. Syönti ei kuitenkaan tästä juuri parantunut. Noin 20 reikää tuli koitettua ja saaliina 5 pikkuahventa 1-4m vedestä silmäpilkillä ja värikoukulla. Vakipaikoilta 5-6m vedestä ei sitten ainuttakaan ahventa eikä tärppiä. Normaalisti ensijäillä olisin samoilta paikoilta saanut samassa ajassa helposti yli 50 ahventa, mutta eipä ole näköjään vielä syöntejä isommallakaan järvellä. Kyllä vaan ikävä kyllä taisi vedet sekoittua ja kylmetä liikaa ennen jäätymistä. Saapa nähdä monenko viikon päästä ahven alkaa syömään.

Tällä viikolla taidan kokeilla ainoastaan Liukuslahdelta vielä uudestaan ja eri välineillä kuin eilen, ensi viikon viikonloppuna onkin sitten edessä kilpailut sekä Lempäälän Tervajärvellä että Riihimäen Paalijärvellä. Molempiin on tarkoitus osallistua.

Kovasti tulee viime talvi mieleen tästä ensijäiden "kalantulosta". Veikkaan kuitenkin, että vielä tässä kuussa alkaa nousta ihan kohtuullisiakin saaliita vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti