tiistai 4. joulukuuta 2012

Kauden ekat kalat

Pilkkikausi tuli periaatteessa aloitettua eilen Nokian Pyhäjärven Liukuslahdella, jota voisin kaikkein eniten sanoa myöskin kotivedekseni. Eilisellä pikakäynnillä en uskaltautunut kovin kauaksi rantaviivasta ja saaliskin jäi pyöreään nollaan. Jäätä oli kovin epätasaisesti, ja paikoitellen jään päällä oli loskaa ja jääkin kohvajään sekaista paikoitellen. Vähimmillään riitti 2 pyöräytystä reiän kairaamiseen, ja tylppäkärkinen jääsauva meni parhaimmillaan yhdellä lyönnillä jäästä läpi.

Tänään piti aamusta suunnata Vammalaan eräälle pikkujärvelle, mutta aamun lumisade ja tuuli muutti suunnitelmia etten viitsinyt sillä kelillä lähteä ohuille jäille haahuilemaan, kun ei jäätilanteesta ollut sen tarkempaa tietoa. Vähän ennen hämärän tuloa kävin kuitenkin Liukuslahdella katsomassa miten jäätilanne on kehittynyt ja yllättävän hyvinhän sitä jäätä oli lisää tullut. Ainoastaan yhdessä kohdassa jää oli edelleenkin vähän sohjoista ja alle 8-senttistä. Muuten ihan tukevaa jäätä oli kaikkialla 8-18cm joten ensi kerralla saakin pilkkiä jo melko huoletta jos Liukuslahdelle suuntaa.

Syönti tuntui olevan erittäin huonoa, tosin ajankohta (klo 14.30 ->) ei varmaankaan ollut ihan paras mahdollinen. Vain kolme ahventa (30-50g) löysi tuossa reilussa puolessa tunnissa tiensä ylös. Ahvenet tulivat värikoukulla, viimeiset 5-6 reikää pilkin silmäpilkillä tuloksetta. Värikoukkuun sain yhden paremmankin tärpin, joten eiköhän siellä isompaakin kalaa kuitenkin ollut, varmaan viikonloppuna kokeilen Liukuslahdelta paremmalla ajalla. Huomenna tarkoitus kokeilla Sastamalasta eräältä pikkujärveltä, jossa en ole ensijäillä käynytkään muutamaan vuoteen.

Suunnitelmissa oli myös avata kisakausi jo torstaina Lahden Joutjärvellä, mutta lumipeitteen vuoksi kyseinen järvi on jäätynyt sen verran heikosti että taidan suosiolla torstaina mennä nostamaan surviaisentoukkia, että saa niitä sitten käyttää myös. Matoja myös keräsin talteen ennen pakkasten tuloa ja huomenna varmaankin pilkin pääasiassa pelkällä morrilla matosyötillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti