maanantai 10. joulukuuta 2012

Pyhäjärven Liukuslahdella

Kotivesillä Liukuslahdella tuli käytyä ihan kokeilemassa josko kala söisi jo vähän paremmin. Jäällä olin klo 13.30-15.30. Tällä kertaa tuli ongittua pääasiassa morrilla kun surviaisia tuli käytyä nostamassa perjantaina.

Aloitin melkein keskeltä lahtea liki 5 metrin vedestä ja aloin kairailla kohti vastarantaa. Ekat reiät olivat tärpittömiä, mutta päästyäni noin 3 metrin veteen nappasi morriin välittömästi reilu 100g ahven ja perässä tuli vielä toinen noin 70g. Tosin ahvenia ennen tuli nostettua pieni lahnakin jäälle ja ahvenien jälkeen pari lahnaa lisää. Muutama tyhjä reikä tämän jälkeen, kunnes yhdestä reiästä tuli peräkkäin kolme pienehköä ahventa. Palasin ekalle reiälle mistä ahvenia sain ja siitä tuli vielä 2 pikkuahventa lisää.

Tuon jälkeen lähdin kokeilemaan 1,5-3m veteen alueelle, mistä on pari viime kevättä tullut aika tasaisesti ahventa yleensä noin 1-2 kiloa tunnissa. Kymmenkunta reikää tuotti vain yhden nypyn, eipä ole syöntiä matalassa tai sitten kalat on vain syvemmässä. Tosin kyllä noilta alueilta on yleensä jonkun verran kalaa noussut ensijäilläkin..

Palasin vielä alueelle mistä ekat kalat nousivat ja onnistuin yhdestä reiästä saamaan 5 ahventa lisää, joista yksi yli 100g. Tämän reiän lisäksi toistakymmentä tyhjää reikää ja yhdestä reiästä yksi pikkuahven. Tasapainoakin tuli hemputettua tuolla parhaalla reiällä, mutta tuloksena vain yksi tärppi joka paljastui melko varmaksi pikkuahveneksi, jonka sain morrilla kun laskin sen tasapainon "perään".

Huonoa kalantuloa on kyllä kuulunut ihan joka suunnalta tästä lähialueelta, mutta ainakin Liukuslahdella syönti oli ehdottomasti kehittynyt 6 päivässä, jolloin sain vain 3 ahventa, nyt siis 13.
Veikkaanpa että seuraavan viikon aikanakin syönnit paranee aika reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti